Una llevantada provoca estralls a la costa del mar d'Alborán

Alberto Alcántara
Ferri abandonat i enfonsat al port d'Algesires (EFE)

Ferri abandonat i enfonsat al port d'Algesires (EFE)

La mala mar provocada pel vent de llevant ha provocat importants destrosses al litoral andalús i a Ceuta. No cal lamentar danys personals, però sí desperfectes materials i molèsties provocades pels talls de trànsit marítim entre els ports de Cadis, el port de Ceuta i els ports del Marroc.

Les platges s'han endut un bon cop de llevant, tant a la província de Màlaga com en zones de Granada, com per exemple la platja de Ponent de Motril.

A la província de Cadis, els danys han estat significatius al port d'Algesires, on el temporal ha enfonsat un ferri abandonat.

 

La ventada també ha arribat a la façana costanera atlàntica: a Puerto Real s'ha demanat la declaració de zona catastròfica. També s'han registrat danys pel vent a l'interior, en localitats com Medina Sidonia.

El pic del temporal de vent va ser dijous, amb cops de més de 110 km/h, però divendres els vents també es van mantenir en la mateixa línia i amb valors de més de 100 km/h, sobretot als observatoris de la província de Cadis i al cap de Gata.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté activats els avisos constaners per l'onatge.

VÍDEOS RELACIONATS