Una línia d'inestabilitat portarà tempestes localment fortes aquest dissabte

Dissabte el temps es complica amb l'arribada d'una línia d'inestabilitat. Hi ha una situació favorable per a la formació de tempestes fortes, amb pedra i calamarsa

Alberto AlcántaraActualitzat

La depressió tèrmica del centre peninsular impulsarà el creixement de nuvolades aquest dissabte. La calor diürna implica molta energia disponible, i l'aire fred de les capes altes atmosfèriques afavorirà que els núvols derivin en tempestes localment fortes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Temps molt mogut

Aquesta tarda es preveu tempestes de curta durada, que descarregaran i es desfaran, però que donaran pas a nous ruixats. Les tempestes seran localment fortes i arribaran amb calamarsades o, fins i tot, pedregades. Les quantitats més importants es preveuen al Pirineu oriental, amb registres que poden quedar entre 20 i 50 mm en 24 hores. Pot ploure en un moment o altre a qualsevol punt, però cap al nord de la costa Central i a la costa Brava és on hi ha un risc més baix.

Calor matisada

Avui les temperatures màximes quedaran matisades per la formació dels ruixats, que refrescaran l'ambient de manera local. En conjunt, esperem màximes més baixes al Pirineu i prepirineu, mentre que voltaran els 28ºC a punts del sud i de l'oest en els casos extrems.

I diumenge...

No farà net del tot, però ja tindrem moltes més hores de cel serè i els ruixats quedaran més concentrats al Pirineu. L'ambient serà més càlid, i iniciarem un període que ens portarà la calor d'estiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut