Tarda de Sant Jordi de plàcida i càlida en general i amb algunes nuvolades al Pirineu

És un dels dies més especials de l'any, i en aquesta ocasió ve acompanyat d'un temps estable i poc ennuvolat gairebé arreu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge vivim un dia de Sant Jordi amb estabilitat, en consonància amb la tradició estadística. L'anticicló és el gran dominador. Hi haurà petites novetats degudes a una lleugera baixa de les temperatures en altura i als núvols prims.

Més nuvolades a la tarda

Estem veient una mica més de nuvolositat que no pas dissabte, però gran part d'aquests núvols són anecdòtics: es tracta de núvols alts que arriben pel sud, i deixen algunes zones de cel enteranyinat o enterboli, matisant l'ambient de general de bonança, sobretot al sud.

Però la novetat més gran serà el desenvolupament de nuvolades de tarda a l'eix del Pirineu. Només allà, de manera molt esporàdica i feble, podrien caure alguns ruixats despistats i minsos a mitja tarda. A la resta es matindrà el cel assolellat o enteranyinat.

Ascens de la temperatura

Per acompanyar el sol tenim un ambient menys fred a primera hora, amb una recuperació de la temperatura mínima de dos a quatre graus a molts punts del país, fins i tot més a punts del nord. La temperatura de migdia pujarà amb modèstia, però garantirà uns valors superiors als 20º C a la major part de Catalunya, amb uns extrems al voltant dels 26º C.

I dilluns...

Serà un dia de característiques similars, amb més sol que núvols i amb possibilitat d'alguns xàfecs al Pirineu. El temps canviarà a partir de dimarts, amb aparició de ruixats més generals, acompanyats d'una important baixada posterior de la temperatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut