Un terratrèmol de magnitud 6,6 sacseja l'oest del Japó

Alberto AlcántaraActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 6,6 ha sacsejat l'oest del Japó aquest divendres, causant alguns ferits lleus però sense provocar grans danys materials. Les autoritats no han emès cap avís per tsunami.

Segons l'Agència Meteorològica del Japó (JMA), el sisme s'ha produït les 14:07 hores locals, a la prefectura de Tottori, a uns 700 quilòmetres a l'oest de Tòquio. L'epicentre s'ha situat a una profunditat d'uns 10 quilòmetres. El sisme principal ha estat seguit  per una rèplica més feble uns 30 minuts més tard.

La ciutat més gran afectada pel sisme ha estat Kurayoshi, on hi ha alguns ferits. No s'han reportat desperfectes importants ni tampoc irregularitats en les centrals nuclears, però el terratrèmol ha causat apagades elèctriques temporals en gairebé 40.000 llars de la regió.

De tota manera, les autoritats recomanen precaució per l'augment del risc d'esllavissades de terra o enfonsaments d'edificis, i per la possibilitat que l' activitat sísmica continuï al llarg del cap de setmana.

Els terratrèmols són comuns al Japó, una de les zones de més activitat sísmica del món, on s'hi produeixen el  20 per cent dels terratrèmols del món de magnitud 6 o més.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut