Un Sant Jordi assolellat i dolç, amb algun ruixat

Néstor GómezActualitzat

És Sant Jordi, la festa per gaudir i esplaiar-se amb tranquil·litat entre la munió de paradetes on els llibreters presenten les novetats editorials i llibres clàssics. La diversitat de temàtica de llibres i de colors de roses contrastarà amb la poca variabilitat primaveral que ens oferirà, afortunadament, el temps.

Molt sol i pocs ruixats

Sant Jordi s'ha llevat amb temps primaveral, amb alguns núvols al Pirineu i temperatures ben suaus a tot el país. Avui farà amb sol amb teranyines de núvols prims que, a estones, esmortiran una mica el sol. Només a la tarda al Pirineu creixeran núvols i cauran alguns ruixats puntuals cap a la Vall d'Aran, vall del nord del Pallars Sobirà i al nord del Ripollès.

Us presentem dos mapes de pluges acumulades durant tot el dia de Sant Jordi: el model meteorològic WRF a l'esquerra i el model GFS a la dreta.

Compte amb les temperatures dolces del migdia

Tot i que de bon matí farà fresca, les temperatures al migdia seran suaus, amb caloreta. Les màximes al litoral es mouran pels 22 ºC i a l'interior es poden assolir els 26 ºC. L'ambient més fresc serà al Pirineu, on les màximes rondaran els 20 ºC. Compte amb la caloreta del migdia, ja que el sol escalfa com si fóssim a finals d'agost, és a dir, notarem la calor directa del sol, però a l'ombra es notarà l'ambient encara serà fresc. Si passegeu o esteu en una paradeta, en continu trànsit del sol a l'ombra, i a més aneu lleugers de roba podreu acabar ben costipats. No sigueu massa agosarats amb la màniga curta, que la calor de veritat ja arribarà més endavant.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut