Un polític australià cala foc al riu Condamine per denunciar la indústria del "fracking"

Alberto AlcántaraActualitzat

El "fracking" és un dels mètodes d'extracció de recursos més controvertides, i és fàcil veure per què. Un polític ecologista ha calat foc al riu Condamine, a l'estat australià de Queensland, per demostrar el suposat impacte de les indústries de les proximitats, que extrauen gas natural present en els jaciments de carbó aplicant les tècniques de fracturació hidràulica.

En el vídeo que acompanya aquesta notícia, Jeremy Buckingham encén l'aigua del riu a només un quilòmetre de distància del lloc on operen tres companyies de "Fracking". Part d'aquest gas metà que s'extreu dels pous es filtra al riu, i d'aquesta manera es pot calar foc.

Segons la nota de prensa de Buckingham, el gas metà es va descobrir per primera vegada al riu Condamine prop de Chinchilla, l'any 2012, molt a prop dels pous de gas de veta de carbó (CSG).

La producció de CSG per "fracking" o hidrofracturació consisteix a injectar a pressió aigua, sorra i productes químics al terreny que conté el gas. D'aquesta manera, l'augment de la pressió fa que es trenquin les roques i s'alliberi el gas.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut