Un poble de Mèxic tocat pels llamps

Néstor GómezActualitzat

És més probable que ens caigui un llamp a sobre que guanyar la 6/49.

El poble de Villa Purificación, a l'estat de Jalisco, a Mèxic, està abonat als llamps i els seus 11.000 habitants trenquen les estadístiques. Cada any moren en aquesta població una mtjana de 2 a 3 persones per l'impacte de llamps. La probabilitat de rebre'n l'impacte és d'una entre un milió: molt, molt, molt superior a la de guanyar un sorteig de loteria, que només és d'una entre 14 milions en el cas de la 6/49.

Al planeta hi ha, en el mateix moment, unes 2.000 tempestes actives. Els llamps poden caure a qualsevol indret, si bé la majoria es troben a les zones tropicals. Les ciutats que són conegudes per la seva activitat tempestuosa són Darwin, Caracas, Manila i Bombai. Per contra, un dels indrets amb menys llamps és l'illa de St. Paul, al mar de Bering. El 8 de novembre de 1992 es va informar d'una tempesta, la primera en 40 anys.

Els llamps maten més homes que dones

El nombre de morts a l'any per llamps als Estat Units es compten per desenes i, fins i tot, per centenes. L'any 1943 va ser el de més morts, amb 432 persones, i el que menys el 2013, amb 23 víctimes. Per sexes, un estudi fet als EUA entre el 2006 i 2013 revela que el 81% de les morts per llamps eren homes, segons el Servei Nacional de Meteorologia. Aquest fet es deu al fet que l'home està exposat a activitats de més risc i, a la vegada, són els menys propensos a prendre mesures de protecció. També, els homes representen el 80% de les víctimes mortals a la platja. La majoria de les morts no són per impacte directe, sinó per la descàrrega elèctrica que corre pel terra.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut