L'os polar, buscant menjar en uns bidons (Paul Nicklen)
L'os polar, buscant menjar en uns bidons (Paul Nicklen)

Un os polar famèlic i sense gel al voltant, la imatge del canvi climàtic

El fotògraf i biòleg canadenc Paul Nicklen mostra un vídeo escruixidor a Instagram

Xavier DuranActualitzat

Un os polar en un paisatge sense gel i amb un aspecte famèlic, amb la pell enganxada als ossos. Aquesta és l'esgarrifosa imatge del vídeo que el biòleg i fotògraf Paul Nicklen va gravar a l'illa de Baffin, a l'Àrtic canadenc, a primers de desembre.

 

 

A post shared by Paul Nicklen (@paulnicklen) on

 

En el seu compte d'Instagram, el fotògraf canadenc confessava que ell i el seu equip havien hagut de gestionar les llàgrimes i emocions que els despertava:

"És una imatge escruixidora que encara em fereix, però sé que necessitem compartir el que és bell i el que trenca el cor si volem tirar a terra els murs de l'apatia".

Nicklen continua amb una descripció de la imatge que representa el que significa "morir de gana": músculs atrofiats, sense energia, mort lenta, dolorosa. "Quan els científics afirmen que els ossos polars s'extingiran en cent anys, penso en la població mundial de 25.000 ossos morint d'aquesta manera".

L'autor també alerta que "si la Terra continua escalfant-se, perdrem els ossos i ecosistemes polars sencers". Però assenyala que hi ha solucions: reduir la nostra empremta de carboni, menjar els aliments adequats, deixar de talar els nostres boscos i començar a posar la Terra, la nostra llar, en primer lloc".

De moment, hi ha fets que semblen indicar que es va en sentit contrari. Aquest divendres, el president rus Vladímir Putin va inaugurar a l'Àrtic una nova planta que produirà 16,5 milions de tones de gas natural l'any.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut