Un gran terratrèmol, el més intens de la dècada, sacseja Veneçuela

Actualitzat

El terra ha tremolat amb força al sud del Carib, a la península de Paria, a uns 400 km a l'est de Caracas. El terratrèmol, de 6,9 graus a l'escala de Richter, ha sacsejat, a les 11.31 de la nit hora catalana, Veneçuela i el sud-est del Carib, sobretot Trinitat i Tobago.

El sisme, que s'ha notat amb molta força a la capital veneçolana i ha sorprès la població en una hora de màxima afluència al carrer, al final de la jornada laboral, no ha causat morts ni ferits però si ha provocat danys a diversos edificis. El govern veneçolà ha dit que és el sisme de més intensitat de la dècada.

Les xarxes socials han reaccionat a l'instant i són nombroses les imatges en vídeo que han circulat del moviment d'edificis i comerços, i d'algunes parets caigudes.

L'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat a l'est de Veneçuela i s'ha originat a una profunditat de 123 quilòmetres. Les illes del sud i l'est del Carib també n'han rebut les conseqüències. A Trinitat i Tobago el sisme no ha causat víctimes però ha malmès molts edificis. També s'ha notat a Colòmbia.

Un dels terratrèmols més devastadors a Veneçuela es va registrar al 1997 a Cariaco, amb una magnitud de 7,0 a l'escala de Richter. Va durar uns 51 segons i va causar la mort de 73 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut