Un gran aiguat de 230 mm en 24 hores col·lapsa Bombai

Alberto AlcántaraActualitzat

Les pluges monsòniques estan sent les més abundants des de fa molts anys a l'Índia. Dimarts, un gran aiguat va colpejar amb severitat la ciutat de Bombai, la capital financera del país. Hi ha més de deu morts, set dels quals a causa de l'enfonsament d'un edifici després de moltes hores de pluja. Encara hi han desenes de persones sota la runa.

Els registres, en 24 hores, van arribar als 230 mm, gairebé la meitat de la mitjana climàtica de tot el mes d'agost. La pluja va causar la inundació de zones baixes i la interrupció del transport ferroviari que fan servir cada dia centenars de milers de passatgers. En aquesta ciutat viuen 20 milions de persones. El temps advers també ha afectat l'aeroport. La manca de visibilitat ha obligat a desviar alguns vols.

Més de 1.200 persones han mort en tot l'Índia, Bangladesh i el Nepal en la pitjor inundació que ha atacat l'Àsia meridional des de fa anys. Diversos pobles de l'estat de l'est de Bihar encara estan inundats, amb persones que viuen en refugis improvisats, durant dies, enmig d'un fort dany causat als terrenys agrícoles.

Més de 500 morts a l'estat de Bihar

Les autoritats de l'estat de Bihar, a l'Índia, van confirmar el mateix dimarts: almenys 514 persones han mort a causa dels monsons d'aquesta temporada. Hi ha milers de refugiats en campaments instal·lats en zones allunyades de les parts inundades. Més de 17 milions de persones en 29 districtes de l'estat n'han quedat afectades.

Les pluges monsòniques estacionals solen causar víctimes mortals i danys materials cada any, entre juliol i setembre, però les autoritats afirmen que les inundacions d'aquest any són les pitjors dels últims temps.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut