Un gos perdut pel temporal de neu sobreviu 4 dies en un refugi

L'Aleix Busquets el troba en un refugi pròxim a Vallter i el porta a casa del seu amo a Setcases

Francesc MauriActualitzat

El temporal de neu del cap de setmana de Reis, a banda d'alguns inconvenients, ha beneficiat, a curt termini, els esports d'hivern i el turisme de muntanya en general, i a mitjà i llarg termini ha estabilitzat la pèrdua sostinguda de reserves d'aigua als pantans i fins i tot incrementarà les reserves en el futur.

Hi ha, però, històries que passen desapercebudes associades al temporal i, en aquest cas, amb un bon final.

El Pardu, un gos jove de la raça beagle, va sortir pels volts de Setcases. Durant la temporada de tardor-hivern la neu encara no havia arribat en aquesta vila del Ripollès. El gos, enganyat per les temperatures molt elevades de l'època, no es podia imaginar el canvi de temps que hi hauria el dia de Reis i l'endemà. El dijous dia 4 va marxar i no va tornar.

Durant el dia de Reis i el diumenge, el Pardu, desorientat per la intensa nevada, va arribar al refugi de la Balmeta. Tot i que allà les condicions també eren dolentes, a dins va trobar aixopluc del temporal de neu i vent de l'exterior. Cal dir, però, que la raça beagle és força resistent al fred.

Dilluns al matí, el temporal se'n va anar i el paisatge va esdevenir espectacular. Va ser llavors quan l'Aleix Busquets va entrar al refugi i va identificar el gos. L'Aleix sabia que l'amo feia dies que el buscava.

Tots dos van enfilar el camí de tornada cap a Setcases i van immortalitzar el moment.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut