Mamatocúmuls a Mequinensa (Robert Olivé)
Mamatocúmuls a Mequinensa (Robert Olivé)

Un esclafit deixa un cop de vent de 157 km/h a l'aeroport de Saragossa

Alberto AlcántaraActualitzat

La tarda de diumenge va ser de tempestes localment molt fortes a l'Aragó, amb el resultat de diverses calamarsades i un esclafit a l'aeroport de Saragossa, on es va registrar un cop de vent de 157 quilòmetres per hora. El moment de l'espectacular ventada va ser gravat:

Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, la tempesta va descarregar al voltant de les 5 de la tarda, va deixar 16 mm en només 10 minuts i un total de 24 mm en 20 minuts. El cop de vent de 157 km/h ha estat confirmat i és molt probable que suposi un rècord absolut en aquest aeroport, que té un sèrie de dades de 60 anys.

Les tempestes van afectar altres punts de Saragossa i també de la província de Terol. En les següents piulades podeu veure imatges de la calamarsada a Utebo i de les potents nuvolades a Calanda.

Aquestes tempestes van descarregar tota l'aigua a l'Aragó. A Catalunya van arribar les escorrialles, però es van poder veure mamatocúmuls per ponent, que indicaven la proximitat de les grans cèl·lules convectives a ponent. Tota aquesta inestabilitat està relacionada amb una pertorbació situada sobre el nord-oest peninsular, amb molt aire fred en altura. Les tempestes de l'Aragó no van ser les úniques: també s'han donat precipitacions importants a punts de la serralada Cantàbrica i a Galícia, amb episodis d'inundacions per xàfecs curts i intensos com el de la Corunya.
Anar al contingut