Un diumenge més insegur obre la porta a una setmana de més pluges

La tarda de diumenge portarà un temps una mica més insegur al terç nord, amb més presència dels ruixats de tarda. Serà l'aperitiu d'una setmana que promet portar pluges més generoses.

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps d'estiu de les últimes hores quedarà una mica matisat pels núvols i els ruixats de tarda aquest diumenge. La calor afluixarà un pèl allà on plogui.

Més nuvolades de tarda

Tot i els canvis previstos, el matí encara ha sigut molt tranquil. El temps ha estat marcat pel sol gairebé arreu. A partir del migdia, la nuvolositat ha començat a desenvolupar-se, amb els primers ruixats al nord de la Garrotxa i el Berguedà. El nou episodi de ruixats es dibuixa principalment sobre les comarques del Pirineu i el Prepirineu, però també arribarà a d'altres punts del nord del país, com les zones d'interior del nord-est. Els xàfecs, més aïllats, també són possibles al nord de la Depressió Central i a l'entorn del prelitoral. Localment, aquests xàfecs poden descarregar amb certa intensitat i deixar alguns registres d'entre 10 i 20 mm, amb algun pic superior.

Menys calor en alguns indrets

La nit ha tornat a ser suau, o fins i tot càlida en indrets del litoral i el prelitoral nord, on hi ha hagut mínimes tropicals. Els valors de primera hora han baixat de 2 a 4º C en diversos punts del Pirineu La pluja moderarà les temperatures màximes als indrets on la nuvolositat sigui més abundant i descarreguin les pluges, però el to general serà de calor i es repetiran els extrems de 33-34º C.

I els pròxims dies...

Els models ens fan ser moderadament optimistes de cara a la setmana que ve, que pot portar pluges generals i generoses. Si la tendència actual es manté, les pluges es podrien allargar, amb més o menys intensitat i extensió, i amb algunes pauses, des de dilluns fins al cap de setmana que ve. Dilluns, la precipitació guanyarà força al prelitoral.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut