Un dels parcs d'energia solar més grans del món a l'Índia

Alberto AlcántaraActualitzat

Un dels parcs  d'energia solar més gran del mon opera a Kamuthi, a l'estat de Tamil Nadu, a l'extrem sud de l' Índia. Abasta una superfície d' una mica més de 10 quilòmetres quadrats i pot generar 648 megawatts d'electricitat verda. Per a l'any 2022, l'Índia té com a objectiu alimentar 60 milions de llars amb energia solar.

El Grup Adani, propietari de la planta, ha donat a conèixer imatges inèdites que mostren la construcció i el funcionament de la planta. La planta s'ha construït en un període rècord de 8 mesos, amb la participació de 8.500 persones i desafiant les condicions climàtiques adverses pròpies de l'època dels monsons. 

L'àrea dels panells solars per si sola podria contenir 476 camps de futbol. Els panells es netegen cada dia mitjançant un sistema robòtic, que al mateix temps es carrega pel seu propi panell solar.

La planta es compon de 380.000 fonaments, 2.500.000 mòduls solars i 6.000 km de cables, gairebé la distància entre l'Índia i Austràlia. El cost global de la megaestructura h estat d'aproximadament 679 milions de dòlars.

La central de Kamuthi supera a la central Solar Star de Rosamond, Califòrnia, capaç de generar 579 MW. Només la planta més gran del món, la de Longyangxia, a la província xinesa de Qinghai, té una capacitat superior (850 MW).

El parc solar de Kamuthi és part dels objectius ambiciosos del govern de l'Índia per reduir les emissions de carboni en un 33-35% i per produir 40% de la seva energia per combustibles no fòssils en 2030.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut