Un bomber mort i desenes de persones rescatades per inundacions a Campillos, Màlaga

Alberto AlcántaraActualitzat

Un bomber ha mort i desenes de persones han hagut de ser rescatades al municipi de Campillos, a Màlaga, a causa d'uns aiguats que han acumulat 400 mm de pluja en poques hores en aquesta zona d'Andalusia.

Ha continuat plovent durant el matí, amb conseqüències en altres punts de Màlaga, com ara la ciutat de Ronda: 

 

La zona més castigada és el nord de la província, on l'aigua baixava pels carrers com si fossin rius, arrossegant vehicles i contenidors. Han caigut més de 100 litres en mitja hora en poblacions com Campillos o Teba.

Els serveis d'emergències han rescatat una vintena de joves que estaven atrapats en una teulada a la població de Campillos. També han hagut d'intervenir per ajudar els passatgers d'un autobús i d'una quinzena de cotxes que havien quedat atrapats en una carretera bloquejada per l'acumulació d'aigua.

A Cortes de la Frontera, també a Màlaga, la Guàrdia Civil ha rescatat una dona amb helicòpter.

 

Membres de l'exèrcit s'han sumat a les tasques de rescat. 

Són els efectes d'una pertorbació que ja s'ha allunyat de Catalunya i les Illes Balears, però que encara pot deixar fortes tempestes a Andalusia, Múrcia i al sud del País Valencià.

Tempestes estacionàries

Les tempestes s'estan mantenint molt estacionàries sobre la província de Màlaga, afavorint aquestes grans registres d'aigua a la comarca de Guadalteba, i en localitats com Campillos o Teba: 

 

Segons les dades de S.A.I.H. Hidrosur, s'han acumulat gairebé 400 mm entre el vespre de dissabte i el matí de diumenge a Ardales o més de 300 mm a l'embassament de Guadalteba, totes dues estacions situades a pocs quilòmetres de Campillos. Aquesta és la gràfica de pluja acumulada en l'estació d'Ardales fins a les 9 UTC: 

Les tempestes estan deixant imatges dantesques: 

 

Aquest és el mapa de pluja prevista en 24 hores. L'embossament d'aire fred s'allunya per la zona del golf de Cadis, però encara hi ha risc de noves pluges, localment molt més fortes del que pugui representar aquest model de poca resolució: 

L'Agència Estatal de Meteorologia manté activats avisos de màxim nivell a la comunitat andalusa. 

Últims aiguats al País Valencià

Al mapa previst també veiem com encara queden algunes hores amb risc d'aiguats a les comarques del sud de València i el nord d'Alacant. Ahir a la tarda, es van acumular més de 200 mm a Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor. Més de la meitat van caure en 1 hora, segons les dades d'AVAMET.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut