Un bòlid il·lumina la nit àrtica

Alberto AlcántaraActualitzat

Una bola de foc va il·luminar la foscor a prop de la costa oest de Finlàndia el 16 de novembre passat. El bòlid va ser enregistrat en el vídeo que acompanya aquesta notícia, gravat a prop de Kokkola. Es veu com el cel es va il·luminar durant 5 segons.

Inicialment, es va pensar que la bola de foc de dijous havia estat encara més brillant, segons va informar Tomas Kohout, del Departament de Física de la Universitat de Hèlsinki. De fet, hi ha un altra imatge difosa a les xarxes on la intensitat del bòlid sembla més gran.

Els experts finlandesos es van esforçar per calcular la trajectòria del bòlid i el lloc d'aterratge del possible meteorit. La xarxa de meteorits noruecs va dir que la bola de foc "tenia la resplandor de 100 llunes plenes".

El bòlid va produir una explosió que es va sentir al voltant de les 16.40 UTC, i també es va reportar des del nord de Noruega i a la península de Kola,  Rússia. Nikolai Kruglikov, de la Universitat Federal dels Urals de Iekaterinburg, estima que podria pesar uns 100 quilograms.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut