Un asteroide ens passarà aquesta nit més a prop que la Lluna

Segons els astrònoms, no hi ha cap risc d'impacte

Xavier DuranActualitzat

Es diu 2010-WC9, fa cent metres de diàmetre i avui passarà a prop de la Terra. És un asteroide que es va descobrir l'any 2010 i que des d'aleshores no s'havia observat.

Qualsevol aproximació d'un asteroide a la Terra provoca expectació, tot i que, afortunadament, té més interès per als astrònoms, professionals o aficionats que no pas per a la gent que es vulgui protegir davant d'una possible hecatombe.

El 2010-WC9 va ser observat per primer cop pels investigadors del Catalina Sky Survey, un sistema de vigilància de cossos celestes propers a la Terra. El van poder veure des del 30 de novembre de 2010 fins al 10 de desembre del mateix any. En aquell moment ja era a més de 24 milions de quilòmetres de la Terra i la seva lluminositat era massa feble per poder ser observat des del nostre planeta.

Vora vuit anys després ha reaparegut i aquest dimarts el tindrem més a prop que la Lluna. Arribarà a ser a 203.408 quilòmetres de nosaltres --la Lluna és a 380.000 quilòmetres--. En aquell moment tindrà una velocitat de 12,81 quilòmetres per segon, una mica més de 46.000 quilòmetres per hora. Els càlculs indiquen que no hi ha cap risc d'impacte.

Notícia relacionada: Jorgenúnez, l'últim asteroide descobert a l'Observatori Fabra

Sí que oferirà la possibilitat d'observació amb telescopis senzills. El moment de màxima aproximació serà a les onze de la nit. Però els millors llocs per observar-lo seran a l'hemisferi sud, com ara Sud-àfrica i la part més austral de Sud-amèrica.

Serà el trenta-cinquè asteroide que aquest any passa a prop de la Terra.

ARXIVAT A:
Ciència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut