Un aiguat deixa fins a 155 mm de pluja en només tres hores a Corea del Nord

Alberto AlcántaraActualitzat

La inestabilitat associada al tifó "Goni" va arribar a Corea del Nord en forma de pluges torrencials. L'agència de notícies oficial d'aquest país asiàtic ha distribuït imatges dels danys causats per les inundacions del cap de setmana passat. Quaranta persones van morir, segons els informes de la Creu Roja i els mitjans de comunicació estatals.

Un dels indrets més afectats va ser la ciutat nord-oriental de Rajin, a prop de la frontera amb Rússia i la Xina, on més d'11.000 persones es van veure obligades a abandonar les seves llars. Més de mil cases van quedar danyades, a més de gairebé cent edificis públics, com escoles i hospitals. Moltes terres de cultiu s'han inundat a la zona.

Després de l'aiguat, les autoritats de Xina van treballar amb funcionaris de la frontera coreana per evacuar uns 500 turistes xinesos que van quedar encallats quan una part de l'única carretera de la frontera va ser arrasada.

Fins al juny, Corea del Nord va patir la pitjor sequera des de fa un segle. El cap de setmana passat, els registres de pluja van arribar als 250 mm, amb acumulacions de 155 mm en només tres hores dissabte.

Corea del Nord és un país amb propensió a les inundacions. Les terres altes de cultiu, amb poca cobertura forestal, no absorbeixen prou l'aigua de pluja, que tendeix a lliscar i arrossega terra cap als pobles de les zones baixes.

A principis d'agost, un altre episodi de pluges torrencials a la mateixa zona va causar la mort de vint-i-una persones i en va afectar 3.400, segons l'Oficina de l'ONU per a la Coordinació d'Afers Humanitaris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut