Un 8 de llum a la Seu de Mallorca

Néstor GómezActualitzat

Dues vegades a l'any es forma el vuit del rosetó, a rosassa, de la Seu de Mallorca.

Les ermites, esglésies, basíliques i catedrals no estan fetes a la babalà sinó que estan ben pensades, ben ubicades i amb algunes singularitats que només podem percebre alguns moments de l'any.

El rosetó, element ornamental que deixa passar la llum a través de vidres de colors, en el cas de la Seu de Mallorca ofereix una imatge única coneguda com "espectacle del vuit", que només és visible dos cops l'any: per Sant Martí, l'11 de novembre, i per la Candelera, el 2 de febrer.

El vuit apareix cap a les 8 del matí, quan la llum del sol naixent travessa el rosetó major de la Seu i es projecta a la paret del davant, per sota del rosetó de la façana principal. La semblança amb el número vuit de la llum entre el rosetó de la façana i la projecció és el que dóna nom al fenomen.

Un segon fenomen curiós dels rosetons de la Seu de Mallorca es dóna al solstici d'hivern, quan la llum del sol, el més baix de l'any, travessa la Seu per les dues rosasses i arriba a Es Baluard, un lloc idíl·lic per veure aquest fenomen singular de l'alineació entre el Sol, la Seu i el punt d'observació que atreu mallorquins i turistes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut