Última setmana de maig força estable

El mes de maig vol acabar sense gaires novetats i sense estridències. La setmana comença amb la dinàmica del cap de setmana, amb sol, núvols i ambient suau. Els petits detalls marcaran el temps del dia a dia.

Actualitzat

La setmana arrenca amb tranquil·litat, si bé un tímid sistema frontal lliscarà a última hora del dia pel Pirineu.

Sol i núvols a la tarda

El dia s'ha llevat molt assolellat. El cel només està cobert a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà, on no es descarta alguna gota. Cap al sud del país, durant el matí hi haurà alguns núvols alts i prims, amb cella sobre el massís del Port. A la tarda, un cop més, creixeran núvols sobre les muntanyes del prelitoral i al Prepirineu. Al Pirineu, l'arribada del front reactivarà els núvols i cauran ruixats des de la Vall d'Aran fins al nord del Ripollès, molt restringits al nord. A la resta, el cel estarà variable. La tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, amb cops moderats.

Ascens de les temperatures

Les mínimes i les màximes pujaran lleugerament arreu del país. No ha glaçat fora de les cotes altes del Pirineu, amb valors d'uns 8 ºC a les valls. La nit més suau es viurà al litoral, sobretot a l'Alt Empordà, amb valors superiors als 16 ºC. Les màximes més elevades del país rondaran els 28 ºC a la Terra Ferma i a punts de l'interior de les Terres de l'Ebre.

I els propers dies...

El vent lleuger del nord mantindrà a ratlla les temperatures, dins el llindar normal de finals de mes, i allunyades de la calor tan intensa de fa uns dies. El paraigua serà poc útil, potser caldrà obrir-lo divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut