Últim dia tèrbol i de ventades

A poc a poc, els dies de núvols, de cel blanquinós i de mala visibilitat, es van acabant. Les temperatures càlides del matí, de fins a 20 ºC al Pirineu, continuaran de cara al migdia, però sense repetir la calorada del cap de setmana. El vent del sud continuarà bufant amb força al Pirineu.

Néstor GómezActualitzat

La calorada a migdia del cap de setmana ja és història, però encara tindrem el cel emblanquinat i les boires costaneres al litoral. Avui arribarà una gran novetat. El pas d'un front a  la tarda portarà aires renovats de cara a dimecres.

Cel tèrbol. Un dia més, el cel el tindrem blanquinós arreu del país, amb visibilitat regular a l'interior i baixa, per boires costaneres, al litoral. Un cop passi el front durant la tarda per ponent, els núvols marxaran i quedarà el cel ras i blau. El cel serè avançarà des de l'interior cap a la costa a última hora del dia.

Ventades fins al matí. El vent de sud al Pirineu ha bufat fort de matinada, amb cops superiors als 100 km/h, i encara bufarà fins a primera hora del dia, amb cops superiors als 90 km/h a cotes mitjanes i altes. Els cops més destacats han estat de 110 km/h al llac Redon, 108 km/h a Certascan i 106 km/h a la Bonaigua.

Calor a la baixa. Les temperatures continuaran, un dia més, amb valors superiors a les normals, tant les mínimes com les màximes. El vent del sud de la matinada ha disparat les temperatures del Pirineu a primera hora del dia cap als 20 ºC des de Sort fins a la vall de Camprodon. Les màximes es desinflaran i ja no tocaran els 30 ºC, si bé s'hi quedaran ben a la vora.

I els següents dies...

El pas del front de dimarts farà neteja. Dimecres tornaran el sol i el cel blau, i persistiran fins divendres. Potser aleshores hi haurà alguna tronada al Pirineu. Les temperatures s'ajustaran més als valors normals d'aquestes dates.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut