Últim dia de calor intensa

La calorada d'aquesta setmana farà esclatar, avui al migdia, la traca final de calor tòrrida. Demà, canvi de temps

Néstor GómezActualitzat

La massa d'aire càlid continuarà sobre la meitat est de la península Ibèrica, però l'atmosfera comença a canviar per Galícia amb aires més frescos.

Sol i alguna tronada

La jornada, en general, serà molt assolellada, però el mapa tindrà detalls a comentar. De bon matí, hi haurà núvols baixos amb boires a les muntanyes de vora mar a la costa sud de Tarragona i l'Empordà. La majoria d'aquests núvols es trencaran i desapareixeran cap al migdia. A les comarques de l'interior, el sol estarà enteranyinat per alguns núvols alts i prims. Els núvols agafaran embranzida a la tarda sobre les zones de muntanya, només al Pirineu Oriental i al massís del Port cauran alguns ruixats puntuals amb tempesta.

La calor es quedarà estancada en els mateixos valors de dijous. Les temperatures més altes del dia es registraran a Ponent, la Ribera d'Ebre i punts de la Catalunya Central, amb valors superiors als 35 ºC, localment arribaran als 38 ºC. La xafogor s'incrementarà a la costa.

I el cap de setmana...

Dissabte, canvi de terç pel pas d'un sistema frontal que renovarà l'aire de tot el país amb dues conseqüències: descens de les temperatures i increment dels ruixats. Diumenge, el temps quedarà insegur a Barcelona i Girona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut