Turisme sostenible a les Reserves de la Biosfera

Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies

El 2017 és l'Any Internacional de les Nacions Unides del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, i Catalunya i tota l'àrea mediterrània, especialment les seves zones naturals, són dels indrets del món que més pressió turística pateixen.

Aquests dies 6 i 7 de setembre es fa al centre internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies la trobada MEDITERRANEA 2017, que és el primer forum de turisme sostenible que es fa per debatre sobre la pressió del turisme i la seva gestió en aquestes reserves naturals.

Els participants del forum compten amb rellevants personalitats de la UNESCO, de les diferents direccions de les reserves, i de les administracions on se situen aquest enclavaments naturals, i amb la Fundació Abertis que fa d'amfitriona del forum.

"La trobada internacional té com a objectiu general crear el primer fòrum sobre el futur del turisme sostenible a la Xarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies, explorant-ne les oportunitats i els reptes per als propers anys. MEDITERRANEA 2017 sorgeix amb la vocació de contribuir a l'enfortiment de la col·laboració entre les RRBBMed en matèria de turisme sostenible."

L'agenda es completa amb sessions de debats relacionats amb la preservació de la biodiversitat i els valors culturals a través del turisme sostenible; l'ús eficient dels recursos, la protecció ambiental i la lluita contra el canvi climàtic; i les comunitats locals, la producció i el consum responsable en el turisme.