El vicepresident, Mike Pence, aplaudeix la intervenció de Trump quan es refereix a la nova política energètica (Reuters)
El vicepresident, Mike Pence, aplaudeix la intervenció de Trump quan es refereix a la nova política energètica (Reuters)
Washington

Trump enterra la lluita contra el canvi climàtic d'Obama

El president nord-americà aixeca les restriccions a les emissions contaminants de les plantes energètiques per afavorir l'energia produïda als Estats Units

RedaccióActualitzat

Donald Trump comença a desmantellar les polítiques de l'expresident Barack Obama contra el canvi climàtic. Després del fracàs per revertir la reforma sanitària d'Obama, ara Trump es proposa eliminar les normatives que regulen les emissions contaminants. Ha suprimit la moratòria d'explotació minera en terrenys federals. L'administració dels Estats Units insisteix que es tracta de recuperar la independència energètica, tot i que els experts recorden que els Estats Units ja no importen carbó.

Trump també diu que vol crear llocs de treball, però la mateixa indústria recorda que la tecnologia d'extracció del carbó ha canviat i que ara hi calen menys mans. Segons el mandatari nord-americà, comença una nova etapa en el capítol energètic:

"Junts començarem una nova revolució energètica que reconegui la producció que es fa des dels Estats Units. Es tracta de crear llocs de treball, complir els nostres somnis i tornar a fer rics els Estats Units."

Amb aquest decret, Trump incompleix els acords de París contra la contaminació del planeta. Una coalició de 23 estats nord-americans promet impugnar l'ordre als tribunals.

Anar al contingut