Imatge GOES d'aquest mati (NASA)
Imatge GOES d'aquest mati (NASA)

Tres huracans simultanis a l'Atlàntic

Florence, Helene i Isaac, tres huracans actius amb tres rumbs diferents

Néstor GómezActualitzat

Un trio d'huracans conviuen a les aigües de l'Atlàntic. Una imatge curiosa en la qual l'huracà més potent és Florence, el més antic dels tres i que té rumb directe cap als Estats Units.

El Florence pot arribar als Estats Units amb vent superiors als 200 km/h

L'huracà Florence es troba a uns 1.000 km al sud-est de Bermuda i té categoria 2, amb vents màxims sostinguts de 165 km/h, i amb tendència reforçar-se. Tot i que ara mateix, situat a l'Atlàntic, no és cap perill per a la població, el seu desplaçament cap a l'oest és preocupant. Té rumb cap als Estats Units,on s'espera que toqui terra entre dijous i divendres a primera hora amb categoria 3, amb vents que rondaran els 200 km/h. L'embat del Florence s'espera entre Virgínia i Carolina del Sud.

 

 

L'Helene, direcció a les Açores

Tot i situar-se al sud-oest del Cap Verd, si segueix la trajectòria esperada, arribarà a les Açores de cara a dilluns de la setmana que ve. Encara és d'hora per saber amb quines característiques hi arribarà, però tot indica que podria ser tempesta tropical, un grau inferior al de l'huracà.

L'Isaac, cap al Carib

L'Isaac, el més jove dels tres, que va néixer dissabte, s'ha enfortit durant les darreres hores i ja té vents sostinguts superiors als 120 km/h. S'espera que guanyi força a mesura que es desplaci cap a les Antilles Menors. L'Isaac és la novena tempesta tropical de la temporada.

 

 

 

 

Anar al contingut