Tots Sants sense novetats: cel assolellat en general

La monotonia anticiclònica ens continuarà acompanyant en el l'últim dia de pont i només deixarà espai per als núvols baixos o boires

Néstor GómezActualitzat

S'espera un dia de Tots Sants amb una calma anticiclònica que ens porta un temps estable i un ambient suau. Podeu jugar a comparar les temperatures d'aquests dies amb el temps que hem tingut per Tots Sants en el passat (fins a 100 anys) en diversos observatoris de Catalunya.

Sol amb poques excepcions

Aquests seran els dos símbols del dia. Les boires s'estendran al principi per les planes interiors del país i gairebé podrem anar a primera hora des de Lleida fins a Vic sense veure el sol. Al llarg del matí, les boires es trencaran i la majoria, cap al migdia, desapareixeran. Fora d'aquestes zones de boira, el temps serà assolellat en general, amb presència eventual de bancs de núvols baixos a punts del litoral central i, sobretot, a la Costa Daurada.

Més contrast tèrmic

Esperem un matí amb temperatures més fresques o fredes a tot l'interior i al Pirineu. En algunes valls com la de Boí i la Cerdanya, les mínimes poden caure per sota dels 0 ºC. L'estabilitat atmosfèrica permetrà que faci més fred als fons de les valls que a alta muntanya. És el que es coneix amb el nom d'inversió tèrmica. Al migdia, les temperatures seran força suaus, per sobre dels 20 ºC a gran part del país, només on persisteixi més la boira, les màximes es quedaran ben curtes, per sota dels 15.

I els pròxims dies...

A poc a poc arribaran els canvis. Dimecres amb teranyines de núvols prims. El canvi de temps més contundent pot coincidir amb el cap de setmana. Ja en donarem més detalls els pròxims dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut