Temps sec, amb sol i vent del nord

Arriben vents del nord, freds i secs, que donaran un aire d'hivern a tot el país. Les ventades a les cotes altes del Pirineu i a l'Empordà superaran els 100 km/h. El vent remenarà la mar.

Néstor GómezActualitzat

Catalunya es trobarà davant d'una clara situació de nord-est, amb un potent anticicló de 1.042 hPa a la Bretanya francesa i una borrasca de 997 hPa cap a Roma, amb vent sec procedent del centre del continent.

Torna el sol. El vent sec del nord permetrà que el temps sigui de sol radiant a tot el país. Només hi haurà alguns núvols matinals a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà, i la típica cella de vent sobre el massís del Port a primera hora del dia. La tarda estarà serena, amb pocs núvols al Pirineu de Lleida.

Fred matinal. De bon matí farà fred, caldrà abrigar-se amb bufanda i guants al nord del país. Cauran les temperatures entre 2 i 8 graus i tornaran els valors negatius al Pirineu i a punts de la Depressió Central. Fins i tot a la costa les mínimes baixaran dels 10 ºC. Pel que fa a les màximes, com que ja van caure dimecres, dijous es mantindran sense grans canvis.

Ventades de nord. El vent de mestral serà, a tot estirar, moderat a les Terres de l'Ebre. El vent bufarà fort a les comarques del Pirineu, a cotes altes, i a l'Empordà, amb cops superiors als 100 km/h. El vent del nord alterarà la situació marítima a la costa de l'Empordà.

I pel que resta de setmana...

Temps de sol radiant, amb temperatures una mica més altes, sense que es repeteixi la calorada del cap de setmana passat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut