Temps plàcid de sol, però alerta amb les temperatures

L'estabilitat s'assenta al país, però les temperatures quedaran curtes
Néstor Gómez

Dia radiant a l'Estartit (Josep Pascual)

Un potent anticicló se situarà al centre de França i abraçarà amb altes pressions tot el sud del continent europeu. Ja tenim aquí uns quants dies de sol i calor.

Sol i núvols a la costa

Una de les novetats de la jornada serà l'aparició de núvols baixos al litoral i prelitoral central; fins i tot, no es descarta alguna gota insignificant. Aquests núvols persistiran durant una bona part del dia a causa dels vents humits que bufaran de mar cap a terra. A la tarda tindrem tanta estabilitat que no creixeran núvols sobre les muntanyes, només n'hi haurà a la costa central.

La calor cedeix

Els vents humits i frescos que bufaran de mar cap a terra frenaran l'ascens de les temperatures diürnes, que quedaran més curtes que les de d'ahir, entre 2 i 4 graus menys, amb valors màxims d'uns 24 graus. En canvi, a les comarques de ponent i a les del Pirineu, fora de la influència dels vents marítims, farà calor al migdia, amb màximes que seran tan altes o més que dimarts. Al pla de Lleida, les màximes s'enfilaran cap als 32 graus.

I els pròxims dies...

L'estabilitat persistirà durant la segona meitat de la setmana, i ho farà acompanyada d'unes temperatures que ens duran a un ambient clarament estival.

VÍDEOS RELACIONATS