Dia radiant a l'Estartit (Josep Pascual)

Temps plàcid de sol, però alerta amb les temperatures

L'estabilitat s'assenta al país, però les temperatures quedaran curtes

Néstor GómezActualitzat

Un potent anticicló se situarà al centre de França i abraçarà amb altes pressions tot el sud del continent europeu. Ja tenim aquí uns quants dies de sol i calor.

Sol i núvols a la costa

Una de les novetats de la jornada serà l'aparició de núvols baixos al litoral i prelitoral central; fins i tot, no es descarta alguna gota insignificant. Aquests núvols persistiran durant una bona part del dia a causa dels vents humits que bufaran de mar cap a terra. A la tarda tindrem tanta estabilitat que no creixeran núvols sobre les muntanyes, només n'hi haurà a la costa central.

La calor cedeix

Els vents humits i frescos que bufaran de mar cap a terra frenaran l'ascens de les temperatures diürnes, que quedaran més curtes que les de d'ahir, entre 2 i 4 graus menys, amb valors màxims d'uns 24 graus. En canvi, a les comarques de ponent i a les del Pirineu, fora de la influència dels vents marítims, farà calor al migdia, amb màximes que seran tan altes o més que dimarts. Al pla de Lleida, les màximes s'enfilaran cap als 32 graus.

I els pròxims dies...

L'estabilitat persistirà durant la segona meitat de la setmana, i ho farà acompanyada d'unes temperatures que ens duran a un ambient clarament estival.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut