Temps estiuenc fins a la castanyada

Gemma PuigActualitzat

Després d'uns dies una mica més de tardor, aquesta setmana tornarem a tenir valors, al migdia, més de finals d'estiu. Tot i això, no us refieu del sol i l'ambient estiuenc del migdia, perquè les nits i matinades continuaran força fresques o fredes, i és temps d'encostipats.

Sembla que passarem una castanyada, aquest pròxim cap de setmana, amb temperatures altes per l'època. Podem veure –en aquesta gràfica de Barcelona, a 850 hPa, aproximadament 1.500 metres– que les temperatures es mantindran per sobre del normal ben bé fins a finals d'octubre. En canvi, a partir de Tots Sants les temperatures s'aniran normalitzant; fins i tot, amb els mapes d'avui, quedaran més baixes.

Al llarg d'aquesta setmana, les temperatures aniran tirant cap amunt, com podeu veure en les imatges que mostrem la comparativa de les màximes respecte al dia anterior. Demà es farà més que evident l'ascens del termòmetre, al migdia, entre 2 i 5 graus respecte avui, i les temperatures es mantindran a ratlla. Les màximes arribaran entre dijous i divendres.

Tot plegat, acompanyat d'un temps estable, sol i algunes boires. I poques opcions de pluges ben bé fins al novembre. Unes pluges que fan falta perquè, malgrat els ruixats de la setmana passada que han fet canviar l'aspecte de rius i rieres, l'augment del cabal d'aigua no s'ha notat en els embassaments.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut