Temps de maig, amb ventades i davallada tèrmica

Dia radicalment diferent dels últims: adéu a les calorades i al cel tèrbol, cauen les temperatures i apareixen els ruixats de tarda. Tot i això, gran domini del sol a la major part del país.

Actualitzat

Un sistema frontal escombrarà i netejarà l'atmosfera de tota la península Ibèrica amb vents de nord-oest. Contundent retirada de l'aire càlid, que serà substituït per l'entrada d'una massa d'aire més freda que normalitzarà les temperatures per aquestes dates.

Temps ventós

La maquina del vent funcionarà a tot gas, amb cops forts de tramuntana a l'Empordà, de nord a les cotes altes del Pirineu i de mestral a les Terres de l'Ebre. El vent també arriba a tota la plana de Lleida i Catalunya Central, amb cops moderats. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per aquest motiu, i també per mala mar a la costa Brava.

Més sol que no pas núvols

El temps és assolellat en general. L'excepció més evident serà el Pirineu de Lleida, sobretot al vessant nord, on el cel estarà més tapat i tindrem algunes precipitacions. Seran de neu a cotes de fins a 1.700 metres. A banda, a la tarda esperem algunes nuvolades d'evolució a les comarques del nord de Barcelona o Girona, sense descartar-ne algun ruixat o tempesta puntual.

Caiguda de les temperatures

Les temperatures de primera hora han caigut  entre 4 i 12 graus, fins i tot amb davallades puntuals molt superiors. Les màximes també davallaran de forma similar.  El canvi d'aire tan ràpid provocarà aquest canvi tan sobtat de les temperatures. No vindrà cap glopada d'aire fred, simplement es normalitzaran els valors que toquen en aquestes dates. Unes mínimes inferiors als 16 ºC i unes màximes que amb prou feines tocaran els 26.

I els propers dies...

Cap de setmana molt assolellat, amb vent de nord i mestral i amb un ambient típic de maig. Les temperatures es recuperaran dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut