Temporal de vent amb l'arribada del fred

Alberto AlcántaraActualitzat

El primer fenomen meteorològic contundent associat a l'entrada d'aire fred del cap de setmana és la gropada de vent. Meteocat té activats els avisos per aquest factor per dissabte i diumenge.

Hi haurà fortes ventades fins dissabte al vespre, amb uns cops de vent que arribaran a indrets pocs acostumats. Per començar, el vent tindrà un efecte molt positiu a la plana de Lleida i a la Catalunya Central. Finalment, desfarà les boires, que han persistit durant més de 10 dies a tota la depressió central.

Dissabte, gropades de vent

El dia ja ha deixat alguns cops molt destacats, com ara els 130 km/h a Portbou o els 120 km/h a Puig Sesolles, mentre que ha deixat registres d'entre 70 i 1000 km/h en punts de la costa i el prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Al llarg del dia, el vent bufarà arreu del país tret d'algunes zones arrecerades de l'interior de Girona. Els cops màxims de vent es donaran al prelitoral de Tarragona i la costa de Girona durant el matí, amb cops superiors als 90 km/h, a banda del cap de Creus; i al Pirineu entre mig matí i la nit de dissabte, amb ratxes superiors als 100 km/h.

Mireu els mapes de cops de vent de migdia i de la tarda de dissabte. El color vermell indica zones on el vent bufarà amb molta intensitat.

Diumenge, el vent quedarà més restringit a zones habituals: els dos extrems de la costa i el Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut