Nit plujosa i amb neu a cotes de fins a 500 metres a la Catalunya central i prelitoral de Tarragona

Arriba un temporal amb precipitacions, curt però intens, que transformarà el paisatge de tot el país: tenyirà de blanc el Pirineu i carregarà d'aigua els torrents a la resta del país

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres tindrà dues cares: fins al migdia amb increment dels núvols i petites pluges, i a partir de la tarda, amb precipitacions més actives. La gran bossa d'aire fred que cobreix tota la península Ibèrica arribarà al Mediterrani, gestarà una pertorbació sobre les Balears i provocarà una situació de precipitacions abundoses.

Cel cada cop més amenaçador

Hem tingut alguna ullada de sol a primera hora del matí, però també hem vist com la nuvolositat s'ha anat fent cada cop més intensa. Les pluges s'han localitzat al llarg de la costa, però de moment amb registres molt modestos, d'entre 1 i 8 mm.

Durant la tarda les pluges s'endinsaran per totes les comarques del país, amb una regada general i generosa. Entre divendres i dissabte es poden recollir més de 100 l/m², segons el avisos activats del Servei Meteorològic de Catalunya. També hi ha avisos per vent i estat de la mar.

La neu cobrirà el Pirineu i arribarà al massís del Port

Tota aquest precipitació que entrarà des del mar durant la tarda serà en forma de neu al Pirineu i a les muntanyes més elevades de la resta del país però amb cotes diferents. La cota voltarà els 1.000 metres al Pirineu occidental i els 1.400 metres al vessant sud, mentre que al Pirineu oriental anirà pujant cap als 1.800 metres al llarg de la tarda. A la resta del país se situarà sobre 1.000 metres, però hi haurà nevades eventuals per terç central i sud en cotes superiors als 500 o 600 metres de matinada.

I el cap de setmana...

Les precipitacions s'aniran retirant cap al nord-oest al llarg de la matinada i el matí de dissabte, amb aquesta possibilitat de neu a cotes de només uns 600 metres. A la tarda hi haurà alguns ruixats residuals. Diumenge apunta a temps estable i més càlid.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut