L'Escala, foto de Rosa Maria Ballesta

Temperatures agradables i núvols curiosos

Marc GassóActualitzat

Avui el sol ha dominat a la major part del país. Malgrat tot, les temperatures màximes no han pujat, en molts casos s'han mantingut estables i fins i tot en alguns indrets de la costa o el pla de Lleida han baixat entre 1 i 2ºC. La majoria de les màximes, altre cop s'han situat per sota dels 25ºC a pràcticament tot el país, excepte a les terres de l'Ebre, on només l'observatori de Tortosa ha arribat a aquest valor.

Les temperatures han tornat a ser fresques, gràcies als vents de tramuntana i mestral que han seguit bufant pràcticament fins a últimes hores de la jornada. Tant la tramuntana com el mestral, són vents secs i acostumen a deixar cels força nets de nuvolositat.

 

Tot i així, hi ha un tipus de nuvolositat mitja que apareix sovint en episodis de vent. Es tracta dels núvols orogràfics, que tècnicament s'anomenen Altocúmuls lenticulars. Adopten formes molt curioses, a vegades fins i tot en forma d'ovni o diferents plats o pisos altitudinals. Es caracteritzen pel seu immobilisme i es formen i desfan al mateix lloc segons el vent que faci. A continuació, us mostrem un exemple més que s'ha vist avui des de Moià, amb aquests núvols ben rogents coincidint amb la posta de sol.

 

Anar al contingut