Tarda enterbolida i amb alguns ruixats

Diumenge és un dia d'augment de núvols, però bona part d'aquesta nuvolositat és inofensiva. Els ruixats de tarda tocaran el Pirineu de Lleida. L'ambient serà més fred al matí i més suau a migdia a molts indrets.

Actualitzat

Acabem la setmana amb una injecció d'aire més càlid a les capes altes atmosfèriques, i amb un temps força tranquil en general. Tot i això, un petit sistema frontal escombra l'interior peninsular a gran velocitat i els seus efectes es noten a Catalunya.

Núvols en augment

La inèrcia del dia ha estat d'augment de nuvolositat deguda al pas de la rama càlida del sistema frontal. La primera part del dia ha estat de cel tapat de núvols baixos a la costa Daurada i la Central. A banda, han arribat núvols alts per l'oest.

Amb el pas de les hores, aquest mantell de núvols s'ha fet més compacte per l'arribada de núvols mitjos. A migdia el cel ja es veia més enterbolit o tapat en general, amb algunes virgues i quatre gotes mal comptades. A partir del migdia, en el cas de les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida esperem alguns ruixats. Tampoc no es descarta alguna gota a la resta del terç oest. La nit i la matinada seran de cel ennuvolat, amb símptomes de l'arribada d'un nou front.

Contrast tèrmic

El matí serà més fred o fresc, amb unes temperatures de primera hora que han baixat arreu, d'entre 2 i 7º C. Les màximes també poden baixar, molt lleugerament, a la costa i el prelitoral de Barcelona i Girona, donat que els vents tornaran a ser més humits. En canvi, les temperatures diürnes poden pujar una mica a la resta.

I dilluns...

Els vents del sud i sud-oest seran protagonistes i faran repuntar les temperatures. El pas d'un nou front portarà núvols abundants i algunes pluges, més abundants al nord-oest.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut