Tarda de vent, descens tèrmic i neu al Pirineu

S'acosten dies de fred que poden desembocar la setmana que ve en onada de fred siberià

Alberto AlcántaraActualitzat

L'atmosfera ha fet un tomb espectacular en qüestió de poques jornades. Ara ja no recordem el tenaç anticicló de les últimes setmanes, sinó que mirem amb els ulls ben oberts i expectants la situació de fred de la setmana que ve, amb possibles nevades a cotes baixes.

Sol, vent i neu

Hem encetat la jornada amb núvols baixos cap a la vall de l'Ebre i amb alguns ruixats en retirada per l'Empordà, fins i tot amb algunes dècimes al Maresme. A la resta, entre el cel assolellat i els núvols a les comarques del Pirineu. 

A la tarda, el cel quedarà variable al nord del país, sense descartar algun petit ruixat anecdòtic cap al nord-est. Al vessant nord, continuarà el cel cobert i amb neu a qualsevol cota. No serà cap nevada espectacular, però atenció amb el torb. 

El vent serà fort a les zones habituals, Pirineu, Empordà i Terres de l'Ebre, però bufarà amb força al sud del pla de Lleida. El Servei Meteorològica de Catalunya ha activat avisos per neu, vent i estat de la mar. Fins a migdia, aquests han estat els cops més destacats: 

Cas curiós en les mínimes

L'arribada de l'aire fred al llarg del dia farà que les temperatures mínimes no es donin, com sol ser normal, a primera hora del matí, sinó a darrera hora. De fet, els valors de primera hora han estat més alts, tret del Pirineu, amb fred més extrem a les cotes altes. Les màximes, per la seva banda, baixaran clarament, sobretot al Pirineu occidental. Els valors més alts del dia estaran a l'entorn dels 15º C. L'entrada de l'aire fred coincideix amb el primer dia de la setmana dels barbuts.

I per dissabte...

Nou descens de de les temperatures matinals i les de migdia. Continuarà el vent i nevarà al vessant nord. Cel variable o assolellat a la resta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut