Tarda de vent, cel blau i neu a la baixa al Pirineu

Diumenge ha començat a dibuixar-se la configuració atmosfèrica que ens portarà uns quants dies de fred: l'anticicló ha iniciat el seu camí fins el centre d' Europa.

Néstor GómezActualitzat

La posició que ocuparan tant l'anticicló atlàntic com la pertorbació que va cap als Balcans, mantindrà la ventada sobre Catalunya, amb pics més importants a l'Empordà. La neu anirà de baixa de cara a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, vent i mala mar.

Tramuntana, vent de nord i mestral bufen a les zones habituals: l'Empordà, el PIrineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, on hem tingut pics de més de 100 km/h. En el cas del Pirineu, hi ha torb. El vent també s'ha deixat sentir durant la primera part del dia a Lleida i al sud de Barcelona, amb intensitat moderada.

De cara a la tarda, el cel quedarà ben blau i l'atmosfera ben nítida a la major part del país. La situació de nord alimenta una bona nevada al Pirineu, a qualsevol cota a la cara nord i amb una cota en descens dels 1.200 fins als 400 metres a la resta. Les precipitacions pirinenques tendiran a afluixar de cara a la segona fase del dia, després d'haver deixat fins a 60 mm a Lac Redon.

 

Les temperatures baixaran al final del dia. A primera hora, el vent no les ha deixat baixar gaire, tret del Pirineu. És més, molts valors han estat força més alts que ahir a les zones ventades. Les màximes cauran al Pirineu i baixaran menys a la resta, tret d'alguns indrets d'interior que guanyaran alguns graus degut a l'adéu a les boires. Els extrems se situaran sobre els 12 o 13 graus a la costa. La matinada de diumenge a dilluns serà molt freda.

I els pròxims dies...

L'anticicló anirà cap al centre d' Europa i farà entrar vents de gregal. L'ambient serà de rigorós hivern. Dilluns continuarà el vent i farà sol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut