El front en retirada per Calella de Palafrugell (Foto: Margarida Bonet)
El front en retirada per Calella de Palafrugell (Foto: Margarida Bonet)

Tarda de vent, amb mescla de sol, núvols i alguns ruixats dispersos

Canvi de temps radical per al primer dia del cap de setmana: dissabte és un dia per aprofitar, amb moltes clarianes des de bon matí, però amb més previsió de núvols de cara a la tarda, i també amb presència de vents moderats a estones. Diumenge serà un dia similar.

Alberto AlcántaraActualitzat

La tarda de dissabte es presenta més variable. Hi haurà grans clarianes a gran part del territori, però amb el pas de les hores els núvols aniran a més, i portaran algun ruixat. El vent continuarà bufant moderat amb cops forts.

A primera hora encara ens hem llevat amb força núvols residuals, i fins i tot amb algun ruixat molt puntual i feble cap al Pirineu de Lleida, però després s'han obert grans clarianes. Les hores centrals de la jornada estaran dominades pel sol, alguns bancs de núvols trencats pel vent, i per nuvolades localment més compactes pel nord-est. A més a més, cap al vespre arribaran nous núvols per ponent. D'aquesta segona meitat del dia esperem alguns ruixats poc abundants, tant al Pirineu oriental i zona de l'Alt Empordà com al quadrant nord-oest. Fins i tot podria caure algun ruixat anecdòtic cap a les terres de ponent.

El vent també tindrà un cert protagonisme, amb ponent i mestral moderat. També arribarà a la costa Central. De la primera part del dia, destaquem registres de 100 km/h a l'Albiol (Baix Camp), 85 a Rojals (Conca de Barberà) i 81 a Puig Sesolles (Vallès Oriental), segons les dades de Meteocat i Meteoclimatic. Al final de la jornada, entrarà el garbí al sud de la Costa Brava.

Justament el vent ha fet que les mínimes no hagin baixat en molts punts del prelitoral i la costa, però en general el matí comença més fred, amb algunes davallades importants de 6 o 8 ºC en punts del Pirineu. Les màximes també seran una mica més baixes en conjunt, tret de la costa. La cota de neu baixarà al voltant dels 1.600 metres.

 

Al País Valencià destaquem el vent de ponent moderat, amb alguns cops forts, i el cel poc ennuvolat en general. El ponent també arriba a les Balears, on hem tingut un matí de ruixats amb registres de fins a 5 mm.  A la tarda s'obriran més clarianes.

I diumenge...

Continuarem tenint un temps poc ennuvolat i una mica ventós durant part del dia, tot i que de cara al tram final de la jornada arribaran noves nuvolades per l'oest, i alguns possibles ruixats. Les temperatures poden baixar una mica més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut