Tarda de temps estable i força assolellat

La tarda de divendres es caracteritzarà pel sol i l'ambient relativament suau. Durant el cap de setmana, passaran més núvols, sobretot diumenge. També entrarà una mica de vent i les temperatures estaran força estancades.

Actualitzat

Les altes pressions que dominen el Mediterrani amb l'anticicló ancorat al nord d'Itàlia fan que l'estabilitat sigui total a Catalunya. Per la porta gallega de la península Ibèrica arribarà un sistema frontal.

Sol

Durant la major part del dia, el temps serà assolellat. Hi ha hagut una mica més de nuvolositat durant el matí a les comarques de Girona i costa de Barcelona, per la retirada d'un front, però el tram central de la jornada serà de grans clarianes. A partir del vespre, s'acostarà un front per l'Aragó. Serà molt poc actiu, però farà augmentar els núvols pel Pirineu de Lleida i Franja de Ponent. No es descarta alguna gota cap al tard al Pirineu occidental, amb una cota de neu que rondarà els 1.200 metres.

Temperatures sense canvis

El fred de primera hora ha quedat mitigat pels núvols. Les mínimes han estat més altes al centre i est del país, mentre que han baixat al quadrant nord-oest. Les glaçades han quedat a les valls del Pirineu, Prepirineu i en algunes planes de nord i oest de la Depressió Central, amb inversió tèrmica. Cap al migdia. l'ambient serà més suau i agradable, amb les màximes més altes del país lleugerament per sobre dels 16 ºC.

I el cap de setmana...

Un nou sistema frontal arribarà durant la tarda de dissabte, amb un clar increment dels núvols. Les precipitacions quedaran restringides al Pirineu. Diumenge, el front acabarà de passar, però les pluges seran minses en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut