Tarda de temps estable i assolellat a gairebé tot el país

L'anticicló dominarà totalment el temps de dissabte. La tarda només estarà marcada per alguns núvols alguns núvols al vessant nord del Pirineu, a banda del vent. L'ambient serà molt suau. Diumenge, arribaran més núvols alts.

Actualitzat

La prèvia de la Setmana Santa arriba amb un temps esplèndid, amb la dorsal anticiclònica damunt de Catalunya. En aquesta posició, l'inconvenient principal, i gairebé únic, serà el vent als dos extrems del país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per aquest motiu.

Mestral i vent de nord

Es mantindrà el mestral a les Terres de l' Ebre i la tramuntana i el vent de nord a l'Alt Empordà i el Pirineu. Bufarà amb cops forts, puntualment molt forts. Fins al migdia, havia superat els 120 km/h a Portbou i els 100 km/h a Mas de Barberans, segons les dades de meteocat.

Pocs núvols

El dia ha començat una mica enteranyinat per núvols residuals cap al nord i est, però aquests núvols han marxat i tenim domini del sol a gairebé totes les comarques. Novament serà el vessant nord del Pirineu on es concentraran els núvols més compactes. El temps plàcid es mantindrà a la tarda.  No es descarten alguns núvols baixos puntuals al final del dia i cap a la costa Central.

Calor en augment

Les temperatures seran més altes.  Les mínimes han pujat entre 2 i 8º C, amb alguns salts puntuals superiors als 10º C. Les glaçades han estat més febles i puntuals, mentre que els valors de les hores centrals del dia quedaran a tocar dels 25º C.

I els pròxims dies...

Recordeu que la pròxima matinada hi haurà canvi d'hora i ens adaptarem a l'horari d'estiu. Així la Setmana Santa ja serà del tot primaveral amb la tarda ben llarga. Diumenge arribaran núvols alts que deixaran un cel més enteranyinat o enterbolit i frenaran més les temperatures. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut