Tarda de temps estable, assolellat en general i ventós

Divendres mantenim les condicions meteorològiques gairebé constants. La tarda serà de sol, alguns núvols, vent i temperatures més altes. El cap de setmana també es preveu força tranquil.

Actualitzat

Amb un anticicló situat a les Açores i una borrasca a la vertical d'Itàlia, la situació atmosfèrica serà molt semblant a les de les últimes hores. La porta del mestral i la tramuntana continuarà oberta, i el temps serà força estable.

Més sol que núvols

Al matí hem tingut algun banc de boira o boirina en algunes fondalades d'interior, i un cel tapat al vessant nord del Pirineu. A la resta, domini del sol.

A la tarda creixeran nuvolades, també més probables a punts de muntanya del nord-est, com ara l'entorn del Montseny. No es preveuen ruixats. Al vessant nord continuarà força carregat a causa dels vents de nord. Pot caure algun plugim o nevada feble, amb una cota situada sobre els 1.600 metres. El vent de nord també pot generar alguns núvols lenticulars a sotavent del Pirineu.

Pocs canvis tèrmics

L'ambient es mantindrà força contrastat, amb unes mínimes baixes en conjunt, sostingudes en alguns casos pel vent que ha bufat de matinada.  Només prop de la costa han quedat entre els 11-15º C. Les màximes pujaran una mica més. Gran part del país es trobarà dintre de l'arc de 22-28ºC.

Vent moderat

El patró de vent serà molt semblant al de dijous, amb vent de nord i tramuntana al Pirineu i l'Empordà, amb intensitat moderada i cops forts. El mestral tornarà al final del dia a les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

El cap de setmana es preveu força tranquil, però amb algunes precipitacions a l'entorn del Pirineu tant dissabte com, sobretot, diumenge.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut