Vista des d'Avià (Foto: Albert Vàzquez)
Vista des d'Avià (Foto: Albert Vàzquez)

Tarda de sol, vent i ambient fred

Diumenge continua la situació de nord, amb una ventada considerable als dos extrems del país. La tarda es presenta amb un cel poc ennuvolat o serè i amb torb al Pirineu. Dilluns, la neu tornarà a la càrrega.

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps de diumenge canvia poc respecte al de dissabte. Els dos grans centres d'acció que determinen la dinàmica de vent del nord i del nord-oest segueixen actius: l'anticicló atlàntic d'una banda i la pertorbació mediterrània de l'altra. Però el nucli de la borrasca està més lluny de Catalunya i l'aire fred de les capes altes també es retira, i per això hi ha menys espai per sorpreses en forma de precipitació, després de les caigudes a la matinada.  El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos pel vent i l'estat de la mar.

Tarda de cel blau

El sol serà el gran dominador durant la tarda a la major part del territori.  Haurem d'esperar al vespre per veure més núvols. El vent els generarà a sotavent de les muntanyes, mentre que al vessant nord també s'acumularan algunes noves nuvolades. 

Vent als dos extrems del país

El mestral es mantindrà a les Terres de l'Ebre i la tramuntana també ho farà a l'Empordà. Tot i això, els cops no seran tan forts com els d'aquest matinada, quan han arribat als 152 km/h a Portbou. El vent del nord també es reactivarà a cotes altes del Pirineu i això provocara torb.

Ambient fred

L'ambient fred continuarà, però una mica matisat. A primera hora, el vent i els núvols han sostingut les temperatures o les ha fet pujar al Pirineu i al prelitoral. Allà on el vent ha fet una pausa, els valors matinals han baixat una mica. En canvi, les màximes pujaran de forma lleugera en general, i de manera més moderada al terç nord.

Al País Valencià i les Balears també arribarà el vent. Bufarà de mestral a Castelló i l'interior nord de València. A les Balears, la tramuntana serà forta a Menorca. A més a més, hi haurà ruixats puntualment forts a Mallorca i Menorca, amb una cota de neu sobre els 800 metres.

I dilluns...

La situació tornarà a canviar. Farà força sol, però la ventada reactivarà la neu al vessant nord, i també pot portar algun ruixat més, amb una cota de neu que baixarà als 800 metres al final del dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut