Tarda de sol i de temperatures més baixes en general

S'esperen un bons dies de sol a molts indrets, però acompanyats de vent i una mica de neu. Compte amb les temperatures, que experimentaran alts i baixos

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló situat divendres a les Açores avançarà cap a casa nostra durant el cap de setmana. L'estabilitat serà cada cop més gran, però no total. 

Tarda de sol

Divendres ha començat amb núvols cap a la Vall d'Aran, amb alguna nevada feble a primera hora del dia. També ens hem llevat amb alguns núvols baixos a la Catalunya Central i  a la costa Central, però s'han trencat. Per últim, també ha marxat l'extensa banda de núvols alts que es veia a primera hora al terç oest de Catalunya. Al llarg de la jornada n'apareixeran alguns més a sotavent del Pirineu, però de forma més anecdòtica. De cara a la tarda esperem força sol, malgrat que a última hora poden reactivar-se els ruixats de neu al vessant nord.

El fenomen meteorològic que continuarà ben actiu serà el vent als tres extrems del país: la tramuntana a l'Empordà, el nord a les cotes altes del Pirineu i el mestral a les Terres de l'Ebre, tot i que en aquest cas amb més pausa durant les hores centrals del dia.

Temperatures amunt i avall

Després d'un matí de dijous molt suau, les temperatures de primera hora han tornat a ser fredes a l'interior, amb algunes glaçades. Han baixat gairebé arreu, amb salts de fins a 10 graus a les terres de ponent o del nord-est de Catalunya.  Les màximes baixaran una mica arreu, tret d'algunes zones reescalfades pel vent, com el Pirineu i l'Empordà, i quedaran sobre els 18º C en els casos extrems. 

I els pròxims dies...

Fins diumenge, el temps serà molt assolellat a la major part del territori català, però per dissabte esperem una nova nevada al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 1.800 cap als 800 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut