Tarda de sol i de camí cap a la gran calorada

L'estiu s'assenta i la calor s'intensifica. La recta final de juny vindrà de la mà d'una onada de calor que s'endinsarà cap als primers dies de juliol

Alberto AlcántaraActualitzat

Ja ha arribat l'anticicló de les Açores de vacances al Mediterrani. L'estabilitat és molt acusada i tindrem un temps sense pluges a Catalunya. Si voleu obrir el paraigua caldrà viatjar cap al Regne Unit. La notícia dels pròxims dies serà la gran calorada que desembocarà en onada de calor. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès avisos per aquest motiu.

Només sol

L'estat del cel a Catalunya dona poc joc. El cel ras permet al sol lluir amb tota la seva força durant tot el dia. Els pocs núvols de tarda que poden sorgir al Pirineu seran decoratius i gens amenaçadors. Al final de la jornada arribaran alguns núvols prims per l'oest.

Calor canicular a finals de juny

La calor de dijous, amb extres de 33-34ºC,  donarà un pas més cap a valors caniculars. La nit ha estat suau a l'interior i càlida a la costa. Serà cap al migdia quan les temperatures arribaran a valors de ple estiu. Les màximes a la plana de Lleida i a la vall de l'Ebre rondaran els 35 ºC. A la costa, la xafogor s'incrementarà, sense arribar a ser enganxosa.

I el cap de setmana...

El darrer cap de setmana de juny serà clarament estival, amb valors de finals de juliol o principis d'agost. A banda de l'estabilitat i del sol, les temperatures continuaran pujant. De moment es confirma la tendència de calor de cara a la setmana que ve, que ens portarà dins el període d'onada de calor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut