Tarda de poca precipitació abans d'una gran ventada

Acabem la setmana amb una treva relativa després de la fugaç pertorbació de dissabte i abans d'una important ventada prevista per dilluns

Alberto AlcántaraActualitzat

Continuem amb un temps insegur, però no tant com el que vam tenir la matinada de dissabte.  El vent de l'oest bufarà amb alguns cops forts, i tendirà a reforçar-se al final del dia la Pirineu occidental. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per aquest motiu.

Núvols i clarianes

L'entrada de fronts des de l'Atlantic ha fet arribar núvols per l'oest. Es reparteixen per tot el país i deixen el cel ennuvolat o mig enterbolit, sobretot per ponent, però no han portat ni portaran gaire precipitació. A tot estirar n'esperem aquesta tarda al Pirineu occidental, al vessant nord. La cota de neu pujarà d'uns cap als 1.800 metres a última hora. 

Recuperació de la temperatura de migdia

La temperatura de primera hora ha baixat respecte la de dissabte en general, tot i que els núvols frenaran la davallada. Fins i tot han pujat una mica cap al sud. La temperatura màxima pujarà de 2 a 4º C a molts indrets. Tornarem a situar-nos a prop dels 19º C en els casos extrems, a l'entorn del prelitoral.

I dilluns...

Nevarà al vessant nord del Pirineu, amb una cota que anirà baixant dels 1.800 als 1.000 metres. Però el fet més destacat serà el vent, que bufarà fort a gran part del país. Hi ha un avís de màxim nivell de l'SMC per cops extremadament forts a cotes altes del Pirineu i del Prepirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut