Tarda de pluja localment intensa però no general

El pas d'un front porta ruixats intensos però no generalitzats. La temperatura diürna davallarà a una gran part de Catalunya.

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte tenim un dia molt insegur, amb un ambient de tardor, malgrat que la inestabilitat no es nota igual a tot arreu. L'arribada d'un front, reforçat per un solc d'aire fred, portarà ruixats intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja i un altre per vent, degut a l'augment del vent de mestral, que deixarà cops forts a les Terres de l'Ebre. També augmentarà la tramuntana..

Pluja irregular

La matinada i el matí han portat un augment de la nuvolositat, amb núvols alts i mitjos per l'oest, i amb núvols més compactes per la façana litoral. Aquesta primera part del dia ha acabat amb registres minsos o poc abundants, d'entre 1 i 10 mm. A migdia, una banda de pluja poc intensa avançava pel centre de Catalunya, però al mateix temps ja es formaven xàfecs puntuals més intensos.

A la tarda creixeran més ruixats al Pirineu, a les comarques d'interior de Girona i al litoral i prelitoral Central i sud. En aquesta fase del dia hi haurà més xàfecs localment intensos i acompanyats de tempesta, amb possibles calamarsades. La cota de neu baixarà fins als 2.000 metres al vessant nord del Pirineu al final del dia, mentre que a la resta se situarà sobre els 2.300 metres.

Matí menys fred, màxima en descens

Tindrem un canvi d'aires, però es notarà a partir de la tarda. A primera hora la temperatura ha estat més alta gairebé arreu, sobretot a la meitat sud. Només ha baixat cap a l'Empordà. El descens tèrmic es farà efectiu en el cas de la temperatura de migdia, que serà clarament més baixa al Pirineu, a ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. El descens no es notarà a la costa i al prelitoral central.

I diumenge...

El dia començarà amb un ambient molt més fresc arreu, i amb risc d'algun ruixat fort que pugui donar-se a primera hora a l'entorn de la costa Central i el sud de la Costa Brava. A la resta s'imposarà el sol en general. La precipitació es limitarà al vessant nord del Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut