Tarda de pluja a dojo i crescuda dels rius

Arriba una massa d'aire temperada que produirà pluges generals a tot el país, farà desaparèixer la neu de cotes baixes i provocarà crescudes als rius del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest divendres tenim un canvi d'aires amb conseqüències sobre la neu a cotes baixes. De l'aire fred dels darrers dies passem a un aire molt temperat i carregat d'humitat a causa de l'arribada d'un sistema frontal actiu. Meteocat té activats els avisos per acumulació de pluja, per neu, per vent i per estat de la mar.

Puja i neu en abundància

El dia serà gris, amb pluges que avançaran de sud a nord i regaran tot el país i durant tota la jornada. Al vessant sud del Pirineu es poden acumular més de 100 l/m² en 24 hores. S'esperen grans nevades per sobre dels 1.200 metres, on es poden acumular més de 20 cm.

Compte amb els rius pel creixement sobtat del cabal, degut a la suma de la gran quantitat de pluja que s'espera més tota la neu que fondrà de cotes baixes fins els 1.200 metres. A cotes altes del Pirineu bufarà el vent de sud fort, amb aparició de torb. El risc d'allau és fort a gran part del Pirineu

De cara a la matinada de dissabte arribarà una nova banda de pluja abundant per l'extrem sud.

Temperatures amunt

Malgrat els núvols i les precipitacions, les temperatures pujaran arreu del país. Aquesta pujada de les temperatures es deu a la nova massa d'aire que serà més suau que la que ens ha acompanayat durant els darrers dies. S'ha notat a primera hora, amb valors entre 3 i 6º C més alts que els d'ahir a gran part del país, però amb pujades més significatives de manera puntual. Les temperatures més altes del dia tocaran els 14 ºC.

I el cap de setmana...

Encara dissabte al matí el temps serà insegur amb núvols i ruixats, sobretot al litoral, prelitoral i Pirineu. A partir d'aleshores i diumenge, temps més tranquil.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut