Tarda de pluges i vent a la meitat oriental

El temporal marítim es mantindrà unes hores més, mentre que les precipitacions tendiran a reactivar-se, sobretot al nord-est

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge continuem totalment condicionats per una borrasca mediterrània, responsable del fort temporal marítim de les últimes hores a Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià.  El vent de gregal bufa un dia més, amb alguns cop forts, puntualment molt forts. Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de màxim nivell per l'onatge, i també per la ventada. Es repetiran imatges com les que hem rebut durant aquest episodi.

Pluja i neu

A banda del vent, hem de destacar la precipitació. Arriba més aire fred a les capes altes atmosfèriques i la inestabilitat va en augment. L'SMC ha activat avisos per neu i per acumulació i intensitat de pluja.

La presència d'aquest aire fred ha reactivarà la intensitat i la quantitat de les precipitacions a les comarques de Girona, on han caigut pluges d'entre 50 i 60 mm en alguns casos durant la primera meitat del dia.

A la tarda, es preveuen més pluges i grans acumulacions cap a la costa Brava. Pel que fa a la nevada, cal esperar gruixos abundants per sobre dels 900-1000 metres al quadrant nord-est.

Fora d'aquest quadrant nord-est hi haurà nuvolositat abundant i pluges més intermitents i menys intenses en general, tot i que també poden arribar alguns ruixats més moderats a l'entorn de la costa. La cota de neu evolucionarà als 1000 metres.

Temperatures una mica més altes

Les temperatures matinals han baixat lleugerament a punts del nord-est, sobretot a l'Empordà. Al centre de Catalunya s'han mantingut, mentre que cap a ponent i el Pirineu occidental han pujat. Pel que fa a les màximes, seran més baixes en conjunt.

I dilluns...

No farà net. El temps continuarà complicat a la façana litoral i prelitoral. La cota de neu estarà entre els 800 i els 1.000 metres. L'estat de la mar començarà a millorar lentament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut