Tarda de núvols i clarianes i temperatures més altes

Acabem la setmana amb temps anticiclònic, però no amb estabilitat total per l'arribada de més aire fred

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge, l'anticicló atlàntic amplia el seu radi d'acció cap a l'oest d'Europa. A Catalunya hi ha força estabilitat a la superfície, però també passa un petit front i entrarà més aire fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera. La calma no serà total. També destacarem el mestral i la tramuntana, que reapareixeran.

Núvols i clarianes

Tindrem un dia variable, amb presència de més núvols durant la primera part del matí cap a la meitat est i sud de Catalunya, a banda del vessant nord del Pirineu, amb alguns petits ruixats minsos. En el cas del Pirineu, els núvols i el risc de precipitació es mantindrà durant tot el dia, amb una cota de neu que baixarà de 2.400 a uns 1.400 metres al final del dia. 

A partir del migdia es desenvoluparan més nuvolades al quadrant nord-est, i cap al vespre també augmentaran els núvols a la costa Central i el prelitoral, amb possibilitat d'algun ruixat. Es mantindrà més serè cap a ponent.

Temperatures més altes

La temperatura de primera hora ha estat més alta en general, tret de les comarques de Barcelona i el litoral de Girona, on han baixat entre 1 i 3º C. Les màximes també tendiran a pujar una mica en conjunt, però baixaran al Pirineu occidental. Els valors extrems estaran sobre els 20º C.

I dilluns...

El solc d'aire fred s'aprofundirà i tindrem una bossa de -25ºC a la vertical i a uns 5.500 metres d'alçada. Aquesta situació pot derivar en algun ruixat de matinada a la costa, però l'impacte principal serà a l'entorn de les Balears, on hi haurà pluges fortes i ventades. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut