Tarda de núvols i clarianes, amb precipitacions al vessant sud del Pirineu

Recta final de setmana amb temps variat pel pas de tres sistemes frontals entre divendres i diumenge

Alberto AlcántaraActualitzat

Un reguitzell de fronts ens deixarà una recta final de setmana amb tot tipus de temps. Les pertorbacions ocupen bona part del continent europeu, i els anticiclons estan molt retirats, sobre Groenlàndia i cap a l'est del mar Negre. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent i per neu.

Temps variat

El matí s'ha mostrat variable, amb el pas continuat de núvols, més compactes cap a l'oest de Catalunya , i amb precipitacions molt irregulars i poc abundants en general. El més destacat ha estat l'aire fred enclotat, que ha provocat algunes nevades a cotes de 800 metres.

 

Durant la segona part del dia, la precipitació es concentrarà al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, amb una cota de neu que anirà pujant cap a uns 1.400 metres. Les precipitacions es reforçaran de cara al vespre i la matinada, quan arribarà la part freda del sistema frontal. A la Vall d'Aran, la nevada serà ben feble degut al vent de sud.  

Compte amb el vent que bufarà fort al Pirineu, Prepirineu, la serralada Transversal i altres punts d'interior de Girona i nord de Barcelona. Serà vent de component sud i sud-oest.

Mínimes avall

A primera hora, les temperatures han baixat entre parell i sis graus, amb glaçades febles a les valls del Pirineu. Les màximes, amb la suma de l'aire més fred i el cel cobert, baixaran entre 2 i 5 graus al nord del país i, a causa del vent, podran pujar a punts del litoral i prelitoral central i sud.

I el cap de setmana...

Aquesta variabilitat del temps de divendres tindrà continuïtat durant tot el cap de setmana, en un episodi de precipitació que serà abundant dissabte a les comarques del nord de Lleida, i poc important a la resta. Diumenge serà un dia molt ventós.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut