Tarda de núvols i alguns ruixats, més abundants cap a ponent

Hem encetat un cap de setmana insegur, amb un dissabte de nuvolositat abundant i precipitacions més probables al sud i a l'oest

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte hi ha un centre de baixes pressions en moviment al llarg de la costa gallega i portuguesa. La borrasca abasta tota la península ibèrica i genera diversos fronts i línies d'inestabilitat. El primer d'aquests sistemes frontals ha arribat a Catalunya aquest últim dia de l'hivern.

Núvols abundants, pluges irregulars

El dia ha començat amb núvols abundants avançant de sud i oest cap al nord i est. La branca càlida del front ha portat una primera part de la jornada de precipitacions poc abundants en general, localitzades a les comarques del sud Barcelona, Tarragona i Lleida. 

A la tarda, les pluges poc abundants aniran arribant al nord de Barcelona i comarques de Girona, però novament esperem ruixats i algunes tempestes més intenses cap a Ponent i el Prepirineu de Lleida, i també cap a la Terra Alta. La cota de neu se situarà cap als 1.500 metres. De cara a la nit i la matinada, la pluja pot intensificar-se a l'entorn del litoral i prelitoral Central i sud. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja.

Temperatures matinals més altes

Serà un dia marcat pel vent del sud, i per tant l'ambient no serà gaire fred. Les temperatures de primera hora han pujat arreu, tret de l'Empordà, afavorides per l'augment de nuvolositat nocturna. Les màximes no canviaran gaire, en tot cas pujaran cap al nord-est i poden quedar un pèl més curtes cap a l'oest. Pocs valors s'escaparan més enllà dels 16 o 17ºC.

I diumenge...

Encetem la primavera astronòmica amb la retirada del sistema frontal pel nord-est, però trigarà més hores del previst inicalment. No farà net, i esperem més ruixats i més intensos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut